همانطور كه از نامشان مشخص است احتمال بدخیمی در آنها بسیار كم است و انواع آن عبارتند از:
١-پولیپ hyperplastic
معمولازیر نیم سانتیمتر اندازه دارند و در سیگمویید و ركتوم دیده میشوند و متعدد وبدون علامت است و به رنگ مخاط نرمال میباشد و رشد آهسته دارند اما باید برداشته شوند و برای نمونه برداری ارسال شود.
٢- پولیپ hamartomas
معمولا تجمعی از بافت طبیعی میباشد و معمولا متفرد میباشد.
٣-پولیپ juvenile polyps
معمولا در كودكان زیر ده سال دیده میشودو در پسران شایعتر از دختران است و شایعترین تومور كولوركتال در كودكان است و در ٨٠٪ موارد در ركتوم دیده میشود و اكثرا بزرگتر از یك سانتیمتر هستند و هیچكاه بدخیم نمیشوند وبعد از كولونسكپی و برداشتن آن و پاتولوژی كه آن را تایید كند نیاز به كار دیگری ندارد.یكنوع نادر بیماری بنام juvenile polyposis syndrom وجود دارد كه امكان بدخیمی و مرگ و میر در آن وجود دارد و با خونریزی و كمخونی همراه با ریزش تكه ای مو، كوچك شدن جمجمه، لب و كام شكری ومشكلات كلیه و رحم است و نیاز به برداشتن همه پولیپها و پیگیری دارد.
٣-peutz-jegher’s polyps
یك بیماری نادر اتوزومال غالب است و در سراسر دستگاه گوارش دیده میشود و همراه با پیگمانتاسیون دهان و لب و صورت و كف دست و اندام تناسلی همراه است. معمولا پولیپها پایه دار و بزرگ هستند و شایعترین علامت درد شكم و انسداد بخاطر خود بولیپ یا انتوساسپشن است و تشخیص با توجه به سابقه فامیلی و پیگمانتاسیون است.
٤- پولیپهای التهابی یا كاذب
همانطور كه از نامش پیداست بدنبال بیماریهای التهابی مثل كولیت و كرون بوجود می آید و نیاز به بررسی و نمونه برداری دارد.
٥- پولیپهای لنقوییدLymphoid
از نوع خوشخیم بوده و بصورت منطقه ای یا منتشر در انتهای ایلیوم و ركتوم دیده میشود و تشخیص با نمونه برداری انجام میشود و نیاز به مار خاصی ندارد.