ارتباط بین دوران قاعدگی و دردهای ناحیه مقعد در زنان
در دروان قاعدگی همزمان با تغییرات هورمونی كه خاص این دروان است معمولا در بافت نرم اطراف كه شامل مقعد نیز میباشد نیز مختصر افزایش خونرسانی و تورم بوجود می آید كه این به نوبه خود منجر به تشدید بیماریهای مقعدی مثل هموروئید و شقاق میگردد و بتدریج این حالات با پایان دوران قاعدگی بهبود می یابد اما اصل بیماری به جای خود باقی است لذا بهتر است چنانكه دچار بیماریهای مقعدی میباشید هرچه زودتر نسبت به درمان آن اقدام نمایید.
علت احساس درد در مقعد
علت احساس درد در مقعد می تواند متفاوت باشد. البته رایج ترین علل احساس درد به شرح زیر است:
- اسپاسم عضلات
- فشار آوردن به روده
- تغییرات هورومونی در دوران پریود و بارداری
- ابتلا به بیماری های مقعدی مانند هموروئید، یبوست مزمن
و...
دوران قاعدگی
معمولا در دوران قاعدگی، خانم ها دچار تغییراتی می شوند که یکی از آن ها تغییرات هورمونی است. ممکن است در این دوران خانم ها دچار دردهایی مانند تیر کشیدن مقعد، اسهال یا یبوست حاد و مزمن و... شوند. به یاد داشته باشید، اگر این دردها به صورت مزمن و ادامه دار باشد می تواند سبب شروع بیماری های جدی تری باشد و نیاز به درمان دارد.
بیمای های مقعدی در قاعدگی
بیمای های مقعدی در قاعدگی، می توانند شدت یابند. گاه ممکن است خانم ها از قبل به بیماری هایی مانند یبوست، شقاق و هموروئید مبتلا باشند اما در دوران قاعدگی، این بیماری ها شدت پیدا کند. البته داشتن بیماری های زمینه ای دیگر مانند کم کاری تیروئید، چاقی، عدم تحرک و... نیز بی تاثیر نیست.
بواسیر
بواسیر یا هموروئید از جمله بیماری هایی است که ممکن است؛ در خانم هایی با سابقه اسهال شدید و یبوست مزمن، مشاهده شود. دوران پریود در خانم ها، باعث می شود بافت های اطراف دچار تغییرات شده و یا ملتهب شوند. در طولانی مدت این تورم و التهاب می تواند شبیه به شقاق و بواسیر نمایان شود. ممکن است هر بار در این بازه زمانی خانم ها به بواسیر مبتلا شوند و بعد از آن بهبود یابند. تکرار این مسئله در طولانی مدت و طی سال ها می تواند مشکلات دیگری نیز به وجود آورد.
درمان درد مقعد
درمان درد مقعد، به کمک روش های درمانی کاهش می یابد. اگر علایم فرد خفیف باشد روش های درمانی ساده تر می تواند احساس درد را به طور کامل از بین ببرند. برای درمان درد مقعد از روش های زیر کمک گرفته می شود:
- درمان با دارو
- درمان با لیزر
- درمان به کمک جراحی
درمان با دارو
دارو ها، کمک می کنند تا بیمار تسکین یابد اما همیشه موثرعمل نمی کنند. به علاوه استفاده از دارو برای کاهش درد مقعد در طولانی مدت می تواند با عوارضی همراه باشد. معمولا برای کاهش درد و درمان بیماری های مقعدی در دوران پریود از مسکن ها، شیاف ها، پودر های خوراکی و... استفاده میشود.
درمان با لیزر
لیزر درمانی، از معتبرترین و سریع ترین روش های درمان است. در هر سطحی از بیماری های مقعد می تواند از لیزر درمانی استفاده کرد. برای استفاده از این روش محدودیت سنی وجود ندارد. دوران نقاهت بسیار کوتاه است. درد و خونریزی به حداقل ترین سطح ممکن می رسد و بیماری هایی مانند شقاق با لیزر درمانی بهبود می یابند.
درمان به کمک جراحی
عمل جراحی برای افرادی که دارای بیماری های مزمن و پیچیده هستند توصیه می شود. جراحی، برای افرادی که به هموروئید ترومبوزه، یبوست های مزمن و درد و خونریزی های شدید مبتلا هستند؛ می تواند بسیار کاربردی باشد.
چند راهکار:
شما می توانید در دوران قاعدگی از راهکارهای زیر برای کاهش درد، کمک بگیرید. البته ممکن است برای بیماری های شدیدتر تنها استفاده از راهکارهای زیر کافی نباشد و به کمک گرفتن از سایر روش های درمانی، نیاز باشد.
- نشستن در آب گرم
- داشتن تحرک کافی و منظم
- استفاده از کیسه آب سرد یا گرم در محل درد
- تغذیه مناسب، استفاده از آب و غذاهای فیبردار
- استفاده از پمادها و کرم های بی حس کننده و ضدالتهاب مانند لیدوکائین