فیستول مقعد

فیستول مقعد

علت ترشح چرک از مقعد چیست؟

فیستول یکی از بیماری های رایج ناحیه مقعد می باشد. معمولا زمانی که فرد دچار این بیماری می شود. معمولا زمانی که فرددچار این بیماری می شود، مشاهده می نماید که از مقعدش چرک در حال ترشح می باشد. در این مقاله به شرح این می پردازیم که بیماری فیستول چیست و چگونه می توان با پیگیری درمان قطعی آن (لیزر فیستول مقعدی)، چرک ها و ترشحات مقعد را قطع کرد.

تعریف فیستول

درمان فیستول مقعد

درمان فیستول مقعد

یکی از بیماریهای نسبتاً شایع مقعد و در واقع یکی از شدیدترین و جدی ترین این نوع بیماری ها، فیستول معقدی می باشد. معمولا در 50 درصد موارد به دنبال عدم درمان آبسه (دمل) ای که اطراف مقعد به وجود می آید ( که معمولاً نیاز به تخلیه اورژانسی با لیزر یا عمل جراحی دارد) فرد دچار فیستول می گردد. علامت اصلی فیستول ترشح چرکی طولانی مدت از یک سوراخ و گاهی چند سوراخ از اطراف مخرج می باشد.

آبسه مقعدی

آبسه مقعدی، برجستگی ها یا غده هایی است که به دلیل عفونت و چرک در اطراف مقعد به وجود می آید. در صورت عدم درمان، آبسه های مقعد می توانند منجر به بروز بیماری های دیگر در بدن از جمله فیستول مقعدی شوند. لیزر آبسه، قطعی ترین درمان این بیماری محسوب می شود. برای آشنایی با روش پیشگیری از تبدیل آبسه به فیستول مقعدی کلیک کنید.

فرق بین فیستول و سینوس

برای خیلی از افراد فرق بین فیستول و کیست مویی سوال می باشد: هر حفره ای که از یک طرف سرش باز شده و ترشحاتش خالی شود سینوس نامیده می شود، مثل سینوس بینی، در واقع فقط یک حفره خروجی وجود دارد و آن هم به داخل بینی است، یا مثلاً سینوس ناحیه کمر که فقط از یک طرف و از یک حفره به سمت بیرون خارج می شود. پس هر حفره ای که دارای یک سوراخ است سینوس می باشد. اما اگر این حفره دارای 2 سوراخ باشد، یکی ورودی و یکی خروجی و یا بالعکس ، اسم آن فیستول است. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد درمان سینوس یا کیست مویی این مطلب را بخوانید. فیستول دقیقا یک کانال 2 طرفه می باشد. بین بافت رکتوم از یک طرف و بافت پوستی اطراف مقعد از طرف دیگر. پس در واقع فیستول مقعد یک تونل نا به جا یا غیر عادی می باشد که معمولاً پیش نمی آید مگر با زمینه بیماری به اسم آبسه مقعد درمان فیستول و کیست مویی، هر دو از طریق لیزر قابل انجام است.

انواع فیستول ها

با توجه به این که آبسه در کدام قسمت مقعد اتفاق می افتد، انواع فیستول ها به شرح زیر میباشد:

  1. خارج اسفنکتری
  2. بین اسفنکتری
  3. بالای اسفنکتری

علائم فیستول مقعد

علائم فیستول مقعد

علائم فیستول مقعد

شکایت اصلی معمولا ترشح مداوم یا متناوب است. معمولا سابقه آبسه عود کننده که خود به خود یا با عمل جراحی تخلیه شده است وجود دارد گاهی یک برجستگی که از آن چرک خارج می شود یا بهبود یافته نیز دیده می شود. مجرای فیستول مانند طنابی لمس می شود و مسیر آن در مجاورت اسفنکتر و سوراخ اولیه قابل لمس است. علائم فیستول، می توانند بسیار خفیف باشند و همین امر تشخیص این بیماری را کمی سخت تر می کند. شایع ترین علائم فیستول مقعد به شرح زیر هستند:

  • درد و خونریزی
  • تب، لرز و احساس خستگی
  • تغییر رنگ پوست در این ناحیه
  • ترشحات مداوم یا متناوب در اطراف ناحیه مقعد
  • احساس برجستگی های سفت و دردناک در اطراف مقعد

در صورت مشاهده هر یک از این علائم باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

برای درمان فیستول با لیزر همین حالا اقدام کنید

علت ابتلا به فیستول مقعدی

علل ابتلا به فیستول، می تواند موارد مختلفی را در بر بگیرد که مهم ترین آن ها، عبارتند از:

  • ابتلا به سل
  • پرتو درمانی
  • ابتلا به بیماری های مراقبتی
  • ابتلا به آبسه مقعدی و عدم درمان آن
  • ابتلا به بیماری های روده ای و گوارشی
  • سابقه بیماری هایی مانند اسهال و یبوست

و…

درمان فیستول مخرج

درمان فیستول مخرج

درمان فیستول مخرج

نکته مهم در درمان فیستول آن است که انواع دارو ها از جمله آنتی بیوتیک ها در آن هیچ جایگاهی نداشته و تنها درمان موثر، لیزر فیستول مقعدی یا به صورت عمل جراحی سنتی می باشد جهت انجام عمل (فیستولوتومی) با عبور پروب ( میله فلزی نازک و قابل انعطاف و نرم ) و با استفاده از آب اکسیژنه و بلدومتیلن رقیق سوراخ خارجی و داخلی (اولیه) پیدا می شود و مجرا یا مجاری فیستول باید بطور کامل مشخص شوند سپس مجرا در تمامی طول آن باز می شود به طوریکه فیستول به شکل یک زخم باز در می آید باید مطمئن شد که زخم حاصل از عمق به سطح بطور خود به خود ترمیم می شود. در تمام روش های درمان اعم از عمل جراحی معمولی و یا لیزر فیستول مقعدی بسته به طول و عمق فیستول احتمال عود وجود دارد.

لیزر فیستول مقعدی، روش درمان قطعی

روش درمان

روش درمان فیستول مقعدی

محل قرار گیری آبسه تعیین کننده راه درمان فیستول مقعدی می باشد. ساده ترین آن نوع سطحی بوده و سخت ترین آن نوع خارجی می باشد که به درمان با عمل جراحی چند مرحله ای نیاز دارد. اما در موارد دیگر که فیستول سطحی و یا بین اسفنکتری بوده درمان آن نسبتاً راحت تر می باشد و می توان در درمان با لیزر فیستول مقعدی را پیگیری نمود. لازم به ذکر است که آنتی بیوتیک هیچ گونه کارایی در درمان قطعی بیماری ندارد اما در فرایند درمان کمکی موثر هستند. در نتیجه، برای درمان قطعی لزوما باید با روشی تونل فیستول را تخریب نمود. وقتی که سقف تونل تخریب می شود از کف تونل بافت ترمیمی شروع به فعالیت می کند و نهایتا بسته می شود. بهترین ابزار برای عملی کردن این فرآیند، دستگاه های نوین لیزر فیستول مقعدی هستند.

استفاده از لیزر فیستول مقعدی:

استفاده از لیزر برای درمان فیستول مقعد

استفاده از لیزر برای درمان فیستول مقعد

امروزه نقش لیزر فیستول مقعدی در درمان این بیماری بسیار پر رنگ شده است، نکته ای که مهم می باشد و این روزها بین جراحان و بیماران مختلف زیاد از آن صحبت می شود این است که لیزر یعنی چه و چرا لیزر فیستول مقعدی بهترین گزینه است؟

تفاوت جراحی لیزر فیستول مقعدی با عمل جراحی با چاقو

تفاوت جراحی با لیزر و جراحی سنتی

تفاوت جراحی لیزر و جراحی سنتی فیستول مقعدی

متاسفانه بعضی از پزشکان جراح که آشنایی با لیزر فیستول مقعدی ندارند فکر می کنند که لیزر کار خارق العاده ای را انجام می دهد اما اینگونه نیست چون در واقع لیزر فیستول مقعدی همان چاقو را برای ما انجام می دهد منتهی با صدمه کمتر، ضایعه کمتر و خونریزی حداقلی برای بیمار، لیزر فیستول مقعدی کاملا موثرتر و مفیدتر می باشد. چرا که لیزر فیستول مقعدی فوق العاده ظریف تر، منظم تر و مرتب تر است. بیمار در لیزر فیستول مقعدی بسیار راحت تر بوده و با درد و خونریزی کم تری مواجه می شود.

طریقه انجام عمل جراحی لیزر فیستول مقعدی

لیزر فیستول مقعدی، ارائه اشعه لیزر به محل قرارگیری مجرای فیستول در 360 درجه را در بر می گیرد. دستگاه های پیشرفته لیزر فیستول مقعدی با هدف قرار دادن حفره فیستول، از ورود آسیب به عضله اسفنکتر جلوگیری می کنند.

مزایای لیزر فیستول مقعدی نسبت به عمل جراحی با چاقو

  1. هزینه پایین تر لیزر فیستول مقعد نسبت به جراحی سنتی
  2. درمان فیستول مقعد در یک جلسه و به صورت سرپایی داخل مطب
  3. درمان فیستول مقعد با لیزر خطر ابتلا به عفونت های خطرنام را ندارد
  4. جراحی فیستول مقعد با لیزر جای اسکار عمیق از خود به جا نمی گذارد
  5. لیزر فیستول مقعد عوارض ناشی از جراحی سنتی مانند بی اختیاری مدفوع را ندارد
  6. عدم نیاز به بیهوشی عمومی یا نخاعی و بستری شدن با لیزر فیستول مقعدی بر خلاف عمل جراحی سنتی.
  7. درد حداقلی در لیزر فیستول مقعدی بطوریکه بیمار از روز بعد از عمل جراحی می تواند راحت بنشیند، این در حالی است که در عمل جراحی معمولی بیمار بمدت چند هفته باید در منزل بماند و از کار روزانه باز می ماند.
  8. در لیزر فیستول مقعدی نیازی به پانسمان داخل زخم و تراشیدن زخم وجود ندارد و از روز بعد بیمار می تواند حمام بگیرد و داخل زخم را با آب و صابون بشوید در حالی که در عمل جراحی معمولی پانسمان داخل زخم و تراشیدن زخم ضروری است.
  9. میزان عود در هر دو روش درمان ( لیزر فیستول مقعدی و عمل جراحی سنتی) یکسان بوده و حدود 10% می باشد اما اگر بعد از جراحی لیزر فیستول مقعدی و بهبود زخم پوست ناحیه عمل با لیزرهای از بین برنده مو تابش بگیرد میزان عود به 2% میرسد.

دوران نقاهت فیستول

دوران نقاهت بیماری با توجه به نوع درمان (لیزر فیستول مقعدی یا عمل جراحی سنتی) می تواند متفاوت باشد. در درمان دارویی، این دوران تقریبا زمان بر است و نیاز به حوصله دارد. در برخی موارد هم نتایج موفقیت آمیزی در بر نخواهد داشت. دوران نقاهت بعد از عمل جراحی نیز باید با مراقبت های ویژه ای همراه باشد که استراحت، اجتناب از کارهای سنگین، عوض کردن پانسمان و… از جمله این مراقبت ها می باشند. در واقع سریع ترین روش درمان لیزر فیستول مقعدی است که نیاز به گذراندن دوران نقاهت خاصی ندارد، لیزر فیستول مقعد در یک جلسه 15 الی 45 دقیقه و به صورت سرپایی در داخل مطب انجام می شود و بیمار می تواند با یک الی دو روز بعد از لیزر فیستول مقعدی به فعالیت های خود بپردازد که از مهمترین مزیت های لیزر فیستول نیز محسوب می شود.

توصیه های مهم هنگام ابتلا و بعد از لیزر فیستول مقعدی

  • درمان یبوست یا اسهال مزمن را دریافت کنید.
  • از عوامل تحریک کننده پوست مانند صابون های معطر اجتناب کنید.
  • هیدراته بمانید. در طول روز مقدار زیادی مایعات بدون کافئین بنوشید.
  • بعد از هر بار اجابت مزاج ناحیه مقعد خود را به آرامی تمیز و خشک کنید.
  • اگر نمی توانید فیبر کافی از مواد غذایی دریافت کنید، مکمل های فیبر را امتحان کنید.
  • هنگام دفع زور نزنید و زیاد روی توالت ننشینید. این می تواند فشار در کانال مقعدی را به ویژه بعد از لیزر فیستول افزایش دهد.
  • از یک رژیم غذایی غنی از فیبر استفاده کنید. برای جلوگیری از یبوست، هدف شما باید دریافت 20 تا 35 گرم فیبر در روز باشد.
  • اگر اضافه کردن فیبر بیشتر به رژیم غذایی کار ساز نبود، ملین‌ها ممکن است به شما کمک کنند. قبل از مصرف هر گونه ملین، از پزشک خود بپرسید که چه پیشنهادی دارد.
  • می توانید دو یا سه بار در روز به مدت 10 تا 15 دقیقه با نشستن در وان یا لگن آب گرم ب گر  ناحیه مقعد خود را تمیز کنید، جریان خون را بهبود ببخشید و اسفنکتر مقعد را شل کنید.

راه های تشخیص:

راه های تشخیص

راه های تشخیص فیستول مقعدی

پزشک شما معمولاً می تواند فیستول مقعدی را با بررسی ناحیه اطراف مقعد تشخیص دهد. او به دنبال سوراخی (مجرای فیستول) روی پوست خواهد بود. سپس پزشک سعی می کند تعیین کند که مجرا چقدر عمیق است و جهت حرکت آن را تعیین می کند. برخی از فیستول ها ممکن است روی سطح پوست قابل مشاهده نباشند. در این مورد، پزشک ممکن است نیاز به انجام آزمایشات اضافی داشته باشد:

  • آنوسکوپی روشی است که در آن از ابزار خاصی برای دیدن داخل مقعد و رکتوم استفاده می شود.
  • گاهی اوقات جراح شما برای تشخیص فیستول باید شما را در اتاق عمل معاینه کند (معاینه تحت بیهوشی).
  • پزشک شما همچنین ممکن است سونوگرافی یا MRI از ناحیه مقعد را برای مشاهده بهتر مجرای فیستول تجویز کند.

چه کسانی در معرض ابتلا به فیستول مقعدی قرار دارند؟

احتمال بروز فیستول در افرادی که آبسه آنورکتال داشته اند و در افراد مبتلا به بیماری کرون بیشتر است. شیوع فیستول در مردان بیشتر از زنان است. در حالی که این عارضه می تواند در افراد از هر سنی رخ دهد، میانگین سنی مبتلایان به فیستول مقعدی حدود 40 سال است.

عوارض فیستول مقعدی

اگر این بیماری از طریق درمان قطعی آن یعنی لیزر فیستول مقعدی بهبود نیابد، ممکن است آبسه های مکرر پری آنال و شبکه فیستول پیچیده ایجاد شود. این می تواند باعث درد، خونریزی، بی اختیاری مدفوع و عفونت های پوستی (سلولیت) در بیماران گردد. عدم درمان فیستول مقعدی برای مدت طولانی هم چنین می تواند به عفونت منجر شود. سرطان ( کارسینوم ) در فیستول هایی مزمن و درمان نشده در موارد زیادی گزارش شده است در نتیجه پیگیری سریع درمان فیستول مقعد به منظور پیشگیری از این واقعه ضروری است. با این حال عمل جراحی سنتی فیستول مقعدی نیز می تواند عوارضی را ایجاد کند. عوارض اصلی بعد از عمل جراحی فیستول با چاقو شامل عفونت، بی اختیاری مدفوع و ایجاد فیستول بیشتر است. به همین علت است که در بیشتر موارد لیزر فیستول مقعدی در مقابل عمل جراحی سنتی توصیه می شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم فیستول مقعدی از جمله تب، یبوست، قرمزی، تورم، خونریزی، ترشحات و دشواری در کنترل حرکات روده را دارید، به خصوص اگر دارای سابقه ابتلا به آبسه مقعدی هستید، سریعا برای لیزر فیستول مقعدی به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

برای درمان فیستول با لیزر همین حالا اقدام کنید

پیشگیری از فیستول مقعد

پیشگیری، بسیار آسان تر از درمان فیستول مقعدی می باشد. البته ممکن است برخی افراد در نهایت به این بیماری دچار شوند اما به کمک راه های پیشگیری می توان تا حدودی از فیستول جلوگیری نمود یا به تسریع روند درمان پس از لیزر فیستول مقعدی کمک کرد.

  • درمان سریع و به موقع عفونت های تناسلی
  • رعایت بهداشت، تمیز و خشک نگه داشتن این ناحیه از بدن
  • درمان بیماری های مقعدی مانند شقاق، آبسه مقعد، بواسیر و…
  • چکاپ سالانه، انجام معاینات و آزمایشات لازم توسط پزشک متخصص
  • رژیم غذایی مناسب و مصرف غذاهای فیبردار، نان و غلات سبوس دار و نوشیدن آب به میزان کافی

هزینه های درمان

هزینه های درمان فیستول مقعد، با توجه به روش درمان (لیزر فیستول مقعدی یا عمل جراحی) و شهری که در آن زندگی می کنید متفاوت هستند. شدت بیماری، تعداد جلسات جراحی لیزر و آزمایشات لازم برای تشخیص دقیق بیماری نیز تا حدودی بر قیمت ها تاثیر گذار خواهند بود، به خصوص برای عمل جراحی در بیمارستان ها. برای لیزر فیستول مقعدی در کلینیک ها هزینه های درمان از سه میلیون تومان آغاز می شود در حالی که در بیمارستان ها پرداخت این هزینه ها برای جراحی سنتی سیر صعودی تری دارد. برای اطلاع دقیق از قیمت های لیزر فیستول مقعدی می توانید با کلینیک لیزر شفا، تماس حاصل فرمایید.

جراحی سنتی یا لیزر

با توجه به مزایای لیزر از جمله سرپایی بودن و دوره نقاهت کوتاه قطعا جراحی لیزر از جراحی سنتی بهتر است، اما در برخی مواردکه نمی توان از لیزر فیستول استفاده کرد، باید از جراحی سنتی استفاده کرد و اگر بیماری بیماری به شدت حاد باشد حتی جراحی هم جواب نمی دهد.

پس اگر به بیماری فیستول مقعد مبتلا هستید ترس و خجالت را کنار گذاشته و هرچه سریع تر نسبت به درمان آن اقدام کنید

برای درمان فیستول با لیزر همین حالا اقدام کنید

چرا کلینیک لیزر شفا؟

این مركز اولین مركز درمان بیماریهای مقعد با لیزر از سال 1384 میباشد و در طی این مدت بیش از هفتاد هزار مراجعه كننده و بیش از بیست هزار عمل جراحی با لیزر در آن انجام شده كه منجر به كسب تجربه بسیار بالایی نزد پزشكان شاغل در آن گردیده است و هر روز نیز به آن افزوده میگردد. در کلینیک لیزر شفا مراجعین مبتلا به بیماری فیستول ابتدا توسط پزشكان متخصص خانم و آقا معاینه و پس از تشخیص دقیق بیماری راهكار مناسب (لیزر فیستول مقعدی) به بیمار ارایه میگردد. لیزر فیستول مقعدی باعث بهبود سریع بیمار بدون بستری شدن در بیمارستان و بی هوشی است و بیمار از روز بعد از لیزر فیستول مقعدی میتواند در سر كار خود حاضر شود.

پرسش های متداول

فیستول مقعدی به چه شکل است؟

فیستول مقعدی یک راه غیر طبیعی، عفونی و تونل مانند است که مانند یک جوش باز روی پوست به نظر می رسد.

آیا فیستول مقعدی می تواند خود به خود درمان شود؟

خیر. مجاری فیستول به خودی خود بهبود نمی یابند، بنابراین باید به منظور جلوگیری از خطر ابتلا به سرطان، عمل جراحی از طریق لیزر فیستول مقعدی پیگیری شود.

چگونه می توان علائم فیستول را در منزل تسکین داد؟

حمام سیتز ( نشستن در آب گرم) یکی از بهتری راه ها برای کمک به درد، التهاب و تورم فیستول در منزل است که حتی بعد از عمل جراحی و لیزر فیستول مقعدی نیز کاربرد دارد.

آیا لیزر فیستول مقعدی دردناک است؟

بر خلاف عمل جراحی باز، لیزر فیستول مقعدی تقریبا بدون درد است و اشعه لیزر بافت اطراف را به خطر نمی اندازد.

جلسه لیزر فیستول مقعدی چقدر طول می کشد؟

جلسه لیزر فیستول مقعدی، معمولاً حدود 1 ساعت طول می کشد، اما زمان لیزر می تواند بسته به پیچیدگی فیستول بیمار متفاوت باشد.

برای درمان با لیزر فیستول مقعدی باید به چه پزشکی مراجعه کرد؟

متخصص در درمان بیماری های روده بزرگ و رکتوم و جراح عمومی با تجربه در عمل جراحی لیزر فیستول مقعدی

 

فرم رزرو آنلاین

line shape
پیمایش به بالا