مبتلايان به هموروئيد چه بخورند و چه بیانجامند؟

فعالیت های مناسب برای درمان هموروئید

هموروئید اختلال رایج در مقعد و رکتوم است و زمانی که رگ های پیرامون مقعد یا ناحیه پایین رکتوم ملتهب می شوند، این حالت ایجاد می گردد. این بیماری هم در زنان و هم در مردان شایع است، اما بیشتر افراد در سن 50 سالگی به این بیماری مبتلا می شوند. از همین رو بایستی افراد در نحوه و چگونگی تغذیه و فعالیت های روزمره جهت تسکین و پیشگیری از این بیماری تجدید نظر نموده و از رژیم های غذایی مناسب و فعالیت های قیزیکی مناسب بهره گیرند.

 

علل ابتلا به هموروئید (بواسیر) و انواع آن

چندین دسته رگ پیرامون رکتوم و مقعد وجود دارد. یک دسته از آن ها رگ های هموروئیدی داخلی و دسته دیگر رگ های هموروئیدی خارجی هستند. دو نوع هموروئید وجود دارد و هر نوع هموروئید را بر اساس رگ هایی که تحت تأثیر قرار می گیرند نامگذاری می نمایند. نوع داخلی نتیجه افزایش فشار در رگ های هموروئیدی داخلی و نوع خارجی نتیجه افزایش فشار در رگ های خارجی می باشد.

 

عواملی که احتمال ابتلا به هموروئید (بواسیر) را افزایش می دهند

عوامل زیر باعث افزایش فشار در رگ های هموروئیدی می شوند. این وضعیت ها اگر چه عامل هموروئید نمی باشند، بلکه به عنوان ریسک فاکتورهایی در ایجاد این بیماری موثر هستند:

فشار برای دفع مدفوع، ایستادن برای مدت طولانی، بارداری، افزایش وزن و چاقی، یبوست مزمن یا اسهال، سیروز، غذاهای حاوی چربی بالا و فیبر کم.

 

برای شناخت بهتر بیماری بواسیر (هموروئید) و بهترین راه درمان آن این مطلب را بخوانید!

علایم هموروئید

نحوه پیشگیر از بیماری هموروئید

احساس دفع، احساس پُری بعد از دفع و درد.

 

درمان و تسکین علایم

با افزایش دریافت فیبر و مایعات، می توان علایم را کاهش داد. در موارد نادر، وقتی این درمان ها موفقیت آمیز نمی باشند، از جراحی استفاده می شود.

 

جلوگیری از ابتلا به بیماری هموروئید

  • تخلیه روده به محض احساس دفع
  • ورزش (مانند پیاده روی) نیز به کاهش یبوست و ایجاد مدفوع کمک می نماید.

 

تغذیه درمانی جهت هموروئید و بواسیر

تغذیه درمانی جهت درمان هموروئید

غذا نقش مهمی در بیماران مبتلا به هموروئید دارد. تغذیه مناسب در جلوگیری از هموروئید یا توقف آن موثر است و بالعکس، تغذیه نامناسب به تشدید درد در این بیماران کمک می کند، به طور کلی غذای بیماران هموروئیدی باید شامل موارد زیر باشد:

فیبر: فیبر در جلوگیری از بروز یبوست نقش موثری دارد. غذای غنی از فیبر، حرکات روده را افزایش می دهد و به ایجاد مدفوع نرم و دفع راحت تر کمک می کند، در نتیجه به دیواره های مقعد آسیبی وارد نمی شود همچنین فیبر از فشار زیاد برای دفع جلوگیری می نماید.

اگر خانم هستین و از بواسیر خجالت می کشید یا میترسید این مطالب را بخوانید

 

هموروئید داخلی در بانوان

 

هموروئید خارجی در بانوان

 

غذاهای غنی از فیبر:

    1. غلات کامل : این غلات عبارتند از: برنج، ذرت، جو، گندم و… که حاوی فیبر بالایی هستند در میان آن ها جو، حاوی فیبر قابل حل می باشد و می توان از آن به ویژه در صبحانه استفاده نمود. مکمل های حاوی سبوس نیز در جلوگیری یا بهبود هموروئید نقش موثری دارند.
    2. حبوبات : حبوبات (مانند عدس، لوبیا، نخود و لوبیای سویا) غذاهایی غنی از فیبر می باشند.
    3. میوه ها: اگر چه میزان فیبر محتوی میوه ها به اندازه غلات یا حبوبات نمی باشد، اما میوه ها نیز حاوی مقدار زیادی فیبر هستند. میوه های غنی از فیبر شامل پرتقال، سیب، انجیر، توت فرنگی، کیوی، موز، گلابی و انگور می باشند.
    4. سبزیجات : سبزی ها هم غنی از فیبر هستند و در میان آن ها می توان به هویج، سیب زمینی، اسفناج و کنگر فرنگی اشاره نمود.
    5. مغزها: گردو، بادام و… نیز مقداری فیبر دارند.

 

غذاهای فیبر دار

مصرف بعضی از غذاها و سیگار باید در این افراد با احتیاط صورت بگیرد

        1. غلات تصفیه شده : این دسته از غلات قسمت قابل توجهی از فیبر خود را از دست داده اند، بنابراین مصرف برنج سفید، نان سفید یا پاستا برای این افراد توصیه نمی شود.
        2. شکرهای تصفیه شده : علاوه بر جنبه چاقی، شکرهای تصفیه شده حاوی میزان کمی فیبر هستند و موجب بروز یبوست می شوند. کیک ها، شکلات و شیرینی جات دارای این دسته از شکرها هستند که باید از مصرف آن ها اجتناب نمود.
        3. غذاهای تند : غذاهای تند درد این بیماران را بیشتر می نمایند، در نتیجه این افراد باید از مصرف خردل یا سُس های تند اجتناب کنند و به جای آن ها از گیاهان برای ایجاد طعم در غذا استفاده نمایند.
        4. غذاهای نمک سود شده : مصرف نمک به مقدار زیاد برای بیماران مبتلا به هموروئید بسیار مُضر می باشد. به طور کلی غذاهای آماده برای این بیماران نامناسب هستند در نتیجه این افراد باید از مصرف زیتون و ساردین های نمک سود شده و سایر غذاهای غنی از نمک اجتناب نمایند.
        5. سیگار : سیگار کشیدن به دلیل انقباض رگ های خونی، برای این افراد مضر است.

 

منبع : تبیان

پیمایش به بالا